I går var det så dags för vår sista officiella tävling för detta år. Ystad BK stod som värd. Mitt mål med årets tävlingar, för Sallys del, har varit att komma upp i 2:an även i agilityklass. Sally tog samtliga sina 3 pinnar i hoppklass under 2010. På den tiden var det obligatorisk uppflytt. Mellan 2011-2013 deltog vi endast på 5 tävlingar samanlagt då jag var ur form pga graviditeter och resultatet det gav. 

2014 var alltså målet att kämpa för uppflytt i agilityklass lika så. I maj tog Sally första pinnen och sommaren kändes hoppfylld. Någon tävling efter det tog vi den andra och hoppet växte. Men så enkelt skulle det inte bli. Många starter senare - fortfarande ingen uppflytt...

Så åkte vi alltså till årets sista tävling - sista chansen. Känslan var rätt hopplös faktisk. Förhoppningarna skyhöga. 

Fick flytta Sally till sista start i klassen (och för dagen) då det krockade med Rigas start i hoppklassen. Att gå ut sist har inte varit en hit för mig. Det har allt som oftast resulterat i ett diskat lopp och en känsla av att "alla" står och väntar på att klassen ska ta slut och att jag ska gå av banan. 

Mentalt bröt jag ihop. I någon minut eller så. Sedan fokuserade jag. Intalade mig själv att jag antagligen skulle diska detta lopp med men att det inte gjorde något. Det skulle vara synd och jätte trist att inte uppnå målet. Men inte hela världen. Och känslan av att alla stod och väntade på att klassen skulle ta slut skulle jag försöka bortse från. Jag såg mig omkring. Faktiskt var det inte ens så många människor kvar på tävlingsplatsen att vänta på det. Jag intalade mig själv att jag skulle köra lugnt och fokuserat och ta god tid på mig att njuta av årets sista tävlingstillfälle.

Det var precis det jag gjorde. Jag visade, jag litade och jag räddade. Och Sally hon följde, hon hoppade, hon lyssnade och hon gjorde det!

Så otroligt glad, lättad, tacksam och stolt kramade jag om min älskade hund, gav en kram till domaren och hörde i högtalaren att vårt lopp varit snabbast och gått upp i ledningen. 

Vinst!