Fredag kväll hämtade jag upp Jenny och hennes hundar. Efter bilen var husvagnen kopplad och hundarna satt förväntansfulla i bilburen. Vi skulle tillbringa helgen på tävling i Halmstad.

Väl framme fick jag en smärre chock. Inte hade jag föreställt mig en sådan stor tävlingscamping. Det såg mer ut som en hel by av husvagnar, husbilar och enstaka tält. Häftigt! 

Nerverna dök upp på ett härligt, peppande sätt. Lite extra spännande skulle det bli att ser hur det skulle gå då jag mer eller mindre hade tappat min röst efter några dagars sjukdom tidigare i veckan. Det fick bära eller brista. Bokstavligen!

Lördagen var blåsig och lite kall och våra resultat lika svala. Men vi kämpade på och gav oss inte. Jobba ordentligt för varje hinder, varje sväng och fokusera hela vägen. Riga trasslade med ett smalt däck där hon hoppade igenom ramen i båda klasserna. Detta till trots så var farten hög. Hon känns faktiskt lite snabbare för var tävling. Härligt!

Lördagens envisa kämpande gav sitt resultat på söndagen. Riga hoppar genom däcket, springer snabbt och felfritt och hamnar på en 2:a plats i agilityklassen. Uppflyttningspinne!

I hoppklassen fick vi en stolpe ut på ett byte där hon siktat in sig på en tunnel. Äsch! Men farten var bra. Det glädjs jag åt varje gång!

Sally gör bra lopp under hela helgen. Missar och disk blir det men vi får till flera passager som är riktigt bra och känslan är att vi jobbar tillsammans på banan. Ni som känner Sally sedan innan vet att så inte varit fallet tidigare.

För Jennys del var söndagen också en lyckad dag med bra lopp. En 6:e plats och SM-pinne i agilityklass 3 med stort startfält gav kvitto på att träningen tagit stora kliv framåt och att ekipaget jobbat ihop sig mycket fint. Jätte stort grattis! Det är lika kul för mig som ser att allt slit på träningen ger fint resultat!

Några filmer fick vi till trots tajt schema mellan våra klasser. 

Sally i agilityklass 2, lördag:

Sally i söndagens agilityklass 2:Rigas hopplopp på lördagen. Smiter genom ramen på däcket men det känns som att det här är det snabbaste hon sprungit på tävling någonsin.

Rigas nollade lopp i agilityklassen:

Rätt så nära i hoppklassen med, men...