Rasen vi har fallit för heter Lancashire heeler. En aktiv, följsam och robust liten hund, som passar vår livsstil perfekt!

Vi bor med våra barn på gården Annehill i mitten av den Skånska landsbygden. Våra hundar lever med oss som en del av familjen och så gör även våra valpar.  Valparna växer upp nära oss och vi tillbringar mycket tid med dem. De är med i vardagen och får tidigt vara med ute på gården. Det tror vi stärker dem och förbereder dem för ett liv ute i samhället. Naturligtvis ges det utrymme att utforska allt i egen takt för att inte skapa stress och osäkerhet. Varje valp får också egen tid tillsammans med oss och vi tror det ger dem förutsättningar för att bli trygga, följsamma och harmoniska individer. Vi vill ge våra valpar en bra grund på de tidiga veckor de är här och för nya ägarna att bygga vidare på genom valpens fortsatta uppväxt.

I vårt avelsarbete lägger vi stor vikt vid hälsa och temperament. Båda delarna tycker vi är viktigt för både hunden i sig men även för kommande generationer. Vi hoppas att både valp och blivande ägare ska få ha en bra tillvaro tillsammans i många år framöver. Att arbeta i linje med rasstandarden är också en viktigt punkt i aveln, för att behålla rasen så som vi älskar och uppskattar den. Exteriört bra hundar är en förutsättning för funktion och arbete. Når hundarna sedan framgångar i utställningssamanghang är det en bonus i sig. Då vi själva är aktiva med våra hundar vill vi gärna bibehålla rasens följsamhet och arbetsvilja.

Vill du läsa mer om Lancashire heeler, gå gärna in på rasklubbens hemsida: www.lancashireheeler.se