Vi har vid det här laget hunnit vara ute på flera tävlingar. Bloggandet har jag inte riktigt hunnit med så här kommer en sammanfattning med videos från de lopp jag har fått filmade. Kul att följa utveckligen tycker jag själv.

Första tävlingen för säsongen var i Åhus den 18 april. Det kändes som att vi var i form och Riga hade bra fokus. I agilityloppet stack hon tyvärr in i fel tunnelingång och vi blev diskade på ett för övrigt felfritt lopp. I hopploppet var vi felfria men tyvärr räckte det inte till pinne då hade vi behövt vara ännu snabbare (dock fick vi inte tidsfel, utan tuff konkurrens helt enkelt).

Andra tävlingen var i Söderåsen den 1 maj. Här startade vi 4 lopp. Fart och fokus skiftade rätt mycket mellan loppen. 

Ett bra agilitylopp MEN vad hände vid tunneln?? Riga sticker in i fel tunnelingång....

Ett rätt så vimsigt hopplopp. Vi fick till några snygga byten men därimellan tappar Riga fokus och flyter iväg (eller springer igenom hinderstödet istället för att hoppa).

Den 9-10 maj åkte vi till Forsakars tävling. Här fortsätter fart och fokus att skifta och jag funderar mycket över taktik och fortsatt träning i väntan mellan loppen. 

På denna tävling är det även klass 2 och därför gör Sally säsongspremiär. Sally är lite överladdad men får till något riktigt fint lopp med endast 5 fel på kontaktfält. Trots överladdning har vi kommit förbi rivningsträsket och Sally känns mer hindersäker och jag vågar släppa ansvaret mer på Sally, att hon ska hoppa självständigt utan att riva.

Ett bra lopp av Riga. Jag får ta på mig slarvet vid platta tunneln. Vi har inte tränat den på ett tag och dessutom sa jag ingenting. Inte konstigt Riga sticker förbi den även om den ligger plättlätt på en raksträcka.

Inför nästa tävling som är i Tollarp den 18 maj har jag funderat mycket över hur jag ska få Riga ännu snabbare och mer fokuserad. Kanske att farten ger mer fokus eller så får jag välja mellan säkerhet  och fart. Jag väljer i vilket fall som helst att lägga mitt fokus på farten. Jag tänker att fart är svårt att jobba upp med för mycket kontroll. Om jag kan få henne att öka tempot kan jag senare, när hon springer på mer vara mer petig med hindersäkerheten. Men innan vi kommer dit ska vi bara springa det fortaste vi kan. Sticker Riga förbi ska jag inte ta om hindret utan bara springa på. Inte tappa fart helt enkelt. Tror det mentalt kommer hjälpa mig att bli snabbare med, då jag bara kör vidare och inte behöver tänka till i handlingen om något inte går som tänkt.

I Tollarp startar Riga 4 lopp igen. I första hopploppet springer vi felfritt men igen utan placering och pinne. Analyserar mitt lopp och tänker till var vi förlorar tid. Kommer fram till att slalom kan göras snabbare om jag pressar på mer där. I nästa klass, agilityklassen gör jag det och se där, ett felfritt lopp och tiden räcker till en 3:e plats och uppflyttningspinne!!
De två sista loppen blir lite ofokuserade igen men farten är betydligt högre än tidigare lopp. Det känns därför som jag är på rätt spår. Bara till att fortsätta planen!

Rigas pinnlopp:

Maj har innehållit tävling varje helg. Till helgen drar vi med nyinköpta husvagnen till Halmstad för 2 dagarstävling. Halmstad har klass 1-3 på sin tävling så denna gång är Sally med igen och dessutom träningskompisen Jenny med sin härliga jakt cocker Foxy. Ska bli så kul!